HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.20. 20:10 nyuszi1948

13. A Megváltó várása

Isten megígérte ôsszüleinknek a Megváltót. Azok elmondták ezt gyermekeiknek, unokáiknak. Késôbb is minden szülô továbbadta gyermekeinek az Isten ígéretének hírét. Így az emberek várták a Megváltót.
 Az idô telt. Egyre több ember élt a földön. Sokan már nem vették komolyan az Isten ígéretét. El sem mondták gyermekeiknek. Sok ezer év múlva alig néhányan emlékeztek rá, hogy a Megváltót várni kell.
 Isten azonban gondoskodott róla, hogy szavát teljesen ne felejtsék el. Kiválasztott egy pásztorfejedelmet, Ábrahámot. Megígérte neki, hogy annyi utódja lesz, ahány homokszem van a tengerparton, és közöttük lesz a Megváltó. Ábrahám leszármazottai a választott nép.

A zsidókkal az Isten Mózes idejében szövetséget kötött: Én segítelek titeket, ti pedig engedelmeskedtek nekem. Így készültök a Megváltó fogadására. Ez a régi szövetség, vagy Ószövetség.
 Sok száz évvel késôbb a zsidók egyik királyának, Dávidnak, megígérte az Isten, hogy a Megváltó az ô családjából fog születni.
 Ez a nép sem volt jobb, mint a többi ember. Gyakran elfeledkeztek az isteni kiválasztásról. Ilyenkor az Isten mindig új vezetôt adott nekik a prófétákat. Ôk figyelmeztették hosszú idôn át a választott népet arra, hogy készüljenek, mert közeledik a Megváltó születésének ideje. A próféták, elôrebeszélôk, nagyon sok mindent elôre elmondtak a Megváltóról.

48.) Kinek az emlékezetében maradt meg az Isten ígérete?
A zsidó nép emlékezetében maradt meg az Isten ígérete.

49.) Kik készítették fel a zsidókat a Megváltó fogadására?
A zsidókat a próféták készítették elô a Megváltó fogadására.

50.) Kik voltak a Megváltó várás korának híres emberei?
A Megváltó várás korának leghíresebb emberei: Ábrahám, Mózes és Dávid király.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr302386948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása