HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.15. 12:52 nyuszi1948

2./ Isten gyermeke vagyok!

Hittan órára azért jövök, hogy megismerjem és megszeressem a jó Istent Miért kell nekem megismernem és megszeretnem a jó Istent? Azért, mert minden ember Isten gyermeke. Minket, görögkatolikus vallásúakat, görögkatolikusként szeret és akar a mennyországba vezetni az Isten. Mi a jó Istennek nagyon szeretett gyermekei vagyunk.
 Így választott ki az Isten: Amikor megszülettél, szüleid nagyon örültek neked. Az ô gyermekük lettél, akit nagyon vártak. Tudták, hogy a jó Isten ajándékozott téged nekik. Szüleid -- talán még születésed elôtt -- keresztszülôket választottak számodra.

Születésed után nem sokkal a templomba vittek. Keresztanyád tartott a karján. Körülvett az egész rokonság. A pap bácsi imádkozott feletted, azután megkeresztelt és megbérmált. Ekkor lettél görögkatolikus vallású, a jó Isten külön kiválasztott, nagyon szeretett gyermeke.
 Amikor a pap bácsi megkeresztelt és megbérmált, a jó Isten láthatatlan pecsétet nyomott a lelkedbe: ,,Ez a gyerek az enyém!'' Ez a pecsét rajtad marad egész életedben. Soha sem tűnik el a lelkedrôl.
 A kereszteléskor ígérték meg keresztszüleid a te nevedben, hogy a jó Istent meg fogod ismerni, és meg fogod szeretni. A hittanórákon ezt az ígéretet teljesíted.

6.) Miért kell ismerni és szeretni a jó Istent?
Mert Isten nagyon szeretett gyermeke vagyok.

7.) Mikor lettem Isten kiválasztott gyermeke?
Amikor a pap megkeresztelt és megbérmált.

8.) Mi történt, amikor a pap megkeresztelt és megbérmált?
Akkor lettem görögkatolikus vallású, és az Isten eltörölhetetlen pecsétet nyomott lelkembe: ,,Ez a gyerek az enyém!''

9.) Mit ígértek a nevemben keresztszüleim?
Hogy meg fogom ismerni, és meg akarom szeretni a jó Istent.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr272373769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása