HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.15. 12:48 nyuszi1948

1./ A görögkatolikus hittan elemei:

1. A Hittanóra

Tavaly még óvodába jártál. Csak a játékkal kellett törôdnöd. Az idén az iskolában komolyan kezdtél dolgozni. Írni, olvasni, számolni tanulsz, megismered a környezetet.
 Most hittanórán vagyunk. Vajon itt mirôl tanulunk? A hittanórán megismerjük és megszeretjük a jó Istent.
 Itt nem a tanító néni, hanem a pap bácsi tanít. Már biztosan ismered. Találkoztál vele otthon, vagy láttad a templomban.
 Amikor a hittanórára jövünk így köszönünk: ,,Dicsôség Jézus Krisztusnak!'' -- A köszönést a pap bácsi így fogadja: ,,Dicsôség mindörökké!''

A hittanóra elôtt mindig imádkozunk. Biztosan otthon is szoktál imádkozni. Itt együtt mondjuk: ,,Miatyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg a mi vétkeinket, amint mi is megbocsátunk az ellenünk vétôknek. És ne vigyél minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tied az ország, a hatalom és a dicsôség, Atya és Fiú és Szentlélek, most és mindenkor és örökkön örökké. Ámen.''

Az imádságot keresztvetéssel kezdjük, így: A bal kezünket a szívünkre tesszük, mert szívbôl szeretjük a jó Istent. A jobb kezünkön három ujjunkat összetesszük, mert egy Istenben három személy van. Két ujjunkat behajtjuk, mert Jézus Krisztus Isten és ember. Azután a homlokunkat, a mellünket a bal kezünk alatt, a jobb vállunkat és végül a bal vállunkat érintve mondjuk: ,,Az Atyának és Fiúnak és Szentléleknek nevében. Ámen.'' (Fentrôl le, jobbról-balra.)
 A hittanórára nem minden osztálytársad jött el. Ide csak görögkatolikusok jönnek. Te görögkatolikus vallású vagy. Mindig gyere hittanórára, hogy megismerd és megszeresd a jó Istent.

1.) Miért jövök hittanórára?
Hogy megismerjem és megszeressem a jó Istent.

2.) Ki tanít a hittanórán?
A hittanórán a pap bácsi tanít.

3.) Mit csinálunk hittanóra elôtt?
Imádkozunk.

4.) Mivel kezdjük az imádságot?
Keresztvetéssel. (Így ...)

5.) Milyen vallású vagy?
Én görögkatolikus vallású vagyok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr152373758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása