HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.15. 13:01 nyuszi1948

5./ Isten a szeretet

Isten nagyon szeretett gyermeke vagyok. Beszélgetek az Istennel. Ismerem az Isten házát. Ideje, hogy beszélgessünk a jó Istenrôl.
 Jézus Krisztus arra tanított minket, hogy imádságunkban az Istent szólítsuk Atyának. Innen tudjuk, hogy Isten a mi mennyei Atyánk. Isten mindenütt jelen van. Mindig velünk van. Mi is mindig elôtte vagyunk. Elôle elbújni nem tudunk. Ismeri minden tettünket, szavunkat, sôt gondolatainkat is. Tudja mire van szükségünk.
 Isten figyel ránk. Mindig meghallgatja kérésünket. Törôdik velünk, gondunkat viseli. Nekünk adta az egész világot, hogy boldogan éljünk.

Vigyáz ránk. Félt minket. Azt akarja, hogy mindig jók legyünk és ehhez segítségét adja. Segít a jót megtenni és a rosszat elkerülni. Mindezt azért, mert az Atya nagyon szereti gyermekeit. Szent János apostol ki is mondja az ô levelében: ,,Isten a szeretet!''
 Nekünk az a feladatunk, hogy mi is nagyon szeressük az Istent. Szívesen jöjjünk a hittanórára megismerni ôt.
 Szívesen beszélgessünk vele. Szívesen menjünk az Isten házába. Gyermeki szeretettel teljesítsük akaratát. Tetteinkkel mutassuk meg, hogy szeretjük az Istent.

17.) Ki az Isten?

Isten a mi mennyei Atyánk.

18.) Hol van az Isten?
Isten mindenütt jelen van. Mindenütt velem van. Én mindig elôtte vagyok.

19.) Milyen irántunk az Isten?
Segít minket. Törôdik velünk. Gondunkat viseli.

20.) Miért törôdik velünk az Isten?
Mert nagyon szeret minket. Ô maga a Szeretet.

21.) Mivel tartozom az Istennek?
Tetteimmel kell megmutatni, hogy szeretem az Istent.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr312373785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása