HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.20. 20:04 nyuszi1948

8./ A láthatatlan világ

Isten a látható világon kívül láthatatlan világot is teremtett. Ez az Isten országa a mennyország. Hiába keressük a térképen vagy az égbolton. Nem látjuk, nem tudjuk helyhez kötni, de Isten mondta, és ezért hisszük, hogy van. Mikor Jézus Krisztus tanítványainak egy kicsit bemutatott az Isten országából, az egyik tanítvány felkiáltott: ,,Uram jó nekünk itt lenni!''
 Isten azért teremtette az Ô mennyországát, mert nagyon szeret minket. Mennyországával jutalmazza a jót. Érdemes jónak lenni.
 A láthatatlan világot az Isten az angyalokkal népesítette be. Az angyalok láthatatlan lelkek, hasonlítanak a jó Istenhez. Az angyalokat azért teremtette az Isten, hogy az Istennek is és nekünk embereknek is szolgáljanak. Születésünktôl kezdve egy angyal állandóan ôriz, óv, véd minket. Velünk van mindig. Ôt ezért ôrzôangyalnak nevezzük.

Az Isten csak jót teremtett. Az angyalok is mind jók voltak, amikor az Isten megteremtette ôket. Próbára tette azonban az Isten az angyalok szeretetét, engedelmességét. Az angyalok egy része nem állta ki a próbát. Engedetlen, szeretetlen volt a jó Istennel szemben. Ezek megmutatták, hogy ôk nem alkalmasak a szolgálatra. Nem is maradhattak tovább Isten országában, Isten közelében.
 Ezeket gonoszlelkeknek, ördögöknek nevezzük. Ôk Istentôl távol a pokolban élnek. Minket embereket is távol akarnak tartani az Istentôl. Rosszra csábítanak, kísértenek, hogy ne juthassunk az Isten országába.

29.) Hány világot teremtett az Isten?
Két világot. A láthatón kívül a láthatatlant; az Isten országát a mennyországot.

30.) Miért teremtette a mennyországot?
Azért teremtette a mennyországot, mert nagyon szeret minket. Szeretetünket, jóságunkat jutalmazni akarja.

31.) Mivel népesítette be az Isten országát?
Isten a mennyországot az angyalokkal népesítette be.

32.) Kik az angyalok?
Isten teremtményei. Láthatatlan lelkek. Feladatuk a szolgálat.

33.) Teremtett az Isten gonosz lelkeket is?
Nem. Némely engedetlen angyalok magukat tették gonosz lelkekké. Isten csak jót teremtett.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr272386922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása