HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.11.18. 06:31 nyuszi1948

20. Jézus Krisztus mindenkivel jót tett

Isten nagyon szeret minket. Errôl Jézus Krisztus nemcsak beszélt, hanem ezt viselkedésével meg is mutatta. Ahol valaki bajban volt, azt megsegítette.
 Az evangélista ezt írja róla: Körüljárt, jót tett. Az emberek is állították, hogy mindenkivel jót cselekedett. Mégis voltak ellenségei. Tôlük kérdezte meg egyszer: melyik jó cselekedetemért akartok elítélni engem? Sôt nyugodtan eléjük állt és megkérdezte: Ki mer engem bűnnel vádolni? Ilyenkor ellenségei szégyenkezve hallgattak el.
 Sok jót tett. Föltámasztotta a halottakat. Visszaadta ôket hozzátartozóiknak. Szüleik kérésére beteg gyermekeket gyógyított meg. Ahol megtudták, hogy jön, a betegeket az utcára vitték. Legalább ruhája szélét akarták érinteni. Akik érintették, azok meggyógyultak. Olyan embereknek is visszaadta egészségét, akik abban már nem is bíztak. Sôt egy szavával meggyógyított olyanokat, akiket ma sem tudunk meggyógyítani. Keresztelô János tanítványai a gyógyításokból ismerték fel Jézusban a Megváltót. Látták, hogy benne teljesednek a próféták jövendölései: A vakok látnak, a sánták járnak, a süketek hallanak.

Nemcsak a betegeket gyógyította meg, hanem megáldotta a gyerekeket is. Enni adott az éhezôknek, együtt örült a lakodalomban az örvendezôkkel. Együtt sírt a sírókkal és le is törölte jótetteivel az emberek könnyeit.
 A legnagyobb jót akkor tette, amikor a bűnöket bocsátotta meg. Sok gyógyítást azzal kezdett, vagy azzal fejezett be, hogy a beteg lelkét is meggyógyította, megtisztította bűneitôl. Isten gyermekévé fogadta.

 Nekem is segít, ha kérem. Megbocsátja bűneimet. Velem van mindig, örömömben, bánatomban. Mindig segítôkészen figyel rám. Gondomat viseli, mert nagyon szeret engem is.

72.) Mit tett Jézus az emberekkel?
Jézus Krisztus sok jót tett az emberekkel. Gyógyított, vigasztalt. Együtt örült minden emberrel.

73.) Mikor tette Jézus Krisztus a legnagyobb jót?
A legnagyobb jót akkor tette, amikor bűnöket bocsátott meg.

74.) Mit tesz velünk most is Jézus Krisztus?
Most is mindig velünk van. Segít, figyel ránk, vagyis gondunkat viseli.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr382456363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása