HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.20. 20:07 nyuszi1948

10. Az engedetlen ember

A gonosz léleknek nem tetszett az Isten és az ember jó kapcsolata. Elhatározta, hogy elcsábítja az embert.
 Az elsô emberpár parancsot kapott az Istentôl az engedelmességre. A gonosz lélek azonban rávette ôket, hogy ne engedelmeskedjenek. Hazugsággal félrevezette ôket. Azt állította, hogy az Isten becsapja ôket. De ha rá hallgatnak, akkor tudni fognak mindent. Olyan okosak lesznek, mint az Isten.
 Az elsô emberpár már azzal veszélynek tette ki magát, hogy szóba állt a gonosz lélekkel.
 Azután amikor elhitte a rosszat az Istenrôl, hogy az Isten becsapja ôket, ezzel már vétkezett. Végül bűnt követtek el, amikor a jó Istent elutasították. Amikor nem neki, hanem a gonosz léleknek engedelmeskedtek.

Aki a jó Istennek nem engedelmeskedik; ôt elutasítja, nem ôt választja, hanem a gonosz lelket, az a jó Istent nem szereti. Aki pedig nem szereti a jó Istent, az bűnt követ el.
 Bűnük nagy hálátlanság volt. Hiszen mindent a jó Istentôl kaptak. A sok jóért rosszal fizettek.
 Az elsô emberpár bűnbeesésének történetét érdekes képben mutatja be a Biblia. A Teremtés könyvének 3. fejezetében. Kérj meg valakit, hogy olvassa el neked!
 Mit gondolsz: vajon a hálátlan, bűnös ember megtarthatta-e továbbra is az Isten teremtette jó világot? Hiszen vétkezett.

38.) Ki csábította el az ôsszülôket?

Az ôsszülôket a gonosz lélek csábította el.

39.) Mit követtek el engedetlenségükkel az ôsszülôk?
Az ôsszülôk engedetlenségükkel bűnt követtek el.

40.) Hogyan követték el a bűnt?
Szóba álltak a gonosz lélekkel. Elhitték neki, hogy a jó Isten be akarja ôket csapni. Végül a jó Isten helyett neki fogadtak szót.

Megjegyzés: Az Isten az ôsszülôknek engedelmességükért jutalmat adott volna. Nekik adta volna az Isten országát. Most vajon mi vár rájuk?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr262386938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása