HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.11.18. 06:29 nyuszi1948

19. Jézus tanítani jött

A Megváltó egyik feladata volt a tanítás. Azért jött, hogy megmutassa tanításával az utat az Isten országába. Ezért Jézus Krisztus 30 éves korában tanítani indult.
 Elôször a Jordán folyóhoz ment, ahol Keresztelô János megkeresztelte. Azután tanítványokat választott. Három évig minden alkalmat felhasznált a tanításra. Hirdette az igét városokban, falvakban, a pusztában vagy a tenger partján. Tanított a templomban, vagy amikor vendégségbe hívták. Legtöbbször példabeszédekben tanított.
 Tanítását nagyon sokan hallgatták. Olyan meggyôzôen beszélt, hogy hittek neki és benne. A tanítványok, akik mindig vele voltak. Jézus tanítását leírták a négy evangéliumban. Evangélium görög szó, jelentése örömhír.

Mit tanított Jézus? Megtanította mit kell hinni. Megígérte és bemutatta az Isten országát. Szavaiból ismerjük meg a mennyei Atyát, akivel imádkozva tudunk beszélgetni.
 Tanításából tudjuk mit kell tenni. Hogyan kell teljesíteni Isten parancsait. Miként kell viselkedni a többi emberrel szemben. Elmondta, hogy csak az szereti igazán a jó Istent, aki Isten akarata szerint él.
 Megismertette velünk életünk célját, az igazi boldogságot. Tanításából tudjuk, hogy csak Isten segítségével érhetjük el célunkat. Hogy Isten mindenkit ingyen segít, mert nagyon szeret minket. Elôbb szeretett minket, mint mi ôt.

Elsô segítségét, életünk elsô kegyelmét a keresztségben és a bérmálásban kaptuk.
 Szavain kívül élete példájával is tanította az embereket. Minket Jézus Krisztus a pap bácsin keresztül tanít.

68.) Mit tanított Jézus Krisztus?
Megtanította mit kell hinni és mit kell tenni ahhoz, hogy Isten országába juthassunk.

69.) Miért jött el Jézus Krisztus?
Jézus Krisztus azért jött el, hogy tanítsa az embereket.

70.) Mi Jézus Krisztus legfontosabb tanítása?
Jézus Krisztus legfontosabb tanítása ez: Isten szeret minket. Boldog életet akar ajándékozni nekünk. Cserébe azt kéri, hogy mi is szeressük egymást.

71.) Kiket tanított Jézus Krisztus?
Tanítványokat választott, de minden embert tanított.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr212456361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása