HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.20. 20:09 nyuszi1948

12. Az irgalamas Isten

Az elsô emberpár tapasztalta bűne következményét. Gondolkozni kezdett: mit tegyen? Elhatározták, hogy bocsánatot kérnek az Istentôl. Isten maga segítette ôket ebben, mivel ô még a bűnöst sem hagyja teljesen magára.
 Megbánták bűnüket, bocsánatot kértek és az Isten megbocsátott nekik. Isten ugyanis végtelenül irgalmas és emberszeretô. Azóta is minden embernek, ahányszor bocsánatot kér, annyiszor bocsát meg. Aki viszont nem kér bocsánatot, nem is nyerhet.
 Az Isten megbocsátott. Ez azonban nem jelentette azt, hogy visszaáll a régi ,,paradicsomi'' rend. A bűnnek nyoma maradt. A földi élet továbbra is küzdelmes, de a bocsánatkérô ember megkapja küzdelméhez az Isten segítségét.

A mennyország is zárva az ember elôtt. Halála után a lelke nem juthat oda. Az élet mégsem volt reménytelen. Érdemes jónak lenni! Hiszen az irgalmas és emberszeretô Isten megígérte a Megváltót, aki majd helyreállítja a rendet az Isten és az ember között.
 A Megváltó -- Isten ígérete szerint -- általa megôrzött Szűzanyától fog születni. Legyôzi a gonosz lelket. Visszaadja az embernek az isteni életet, a kegyelmet. Az ember Istennek ismét nagyon szeretett gyermekévé lesz. Megnyitja számára a mennyországot.
 A bűnbeesés következményét és a Megváltó megígérésének történetét is a Teremtés könyvének 3. fejezetében olvashatod el.

45.) Mit tettek az ôsszülôk, amikor tapasztalták bűnük következményeit?
Bocsánatot kértek az Istentôl.

46.) Mit tett Isten, amikor bocsánatot kértek?
Megbocsátott nekik, mert Isten végtelenül irgalmas és emberszeretô.

47.) Mit ígért Isten az ôsszülôknek?
Isten megígérte, hogy elküldi a Megváltót.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr132386945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása