HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.20. 20:03 nyuszi1948

7./ A teremtés

Isten mindig volt, van és lesz. Isten örökkévaló. Nem született. Minden egyébnek van kezdete, születése. Minden egyebet az Isten teremtett.
 Nem csinált, hanem teremtett. Csinálni mi emberek szoktunk valamit. Kell hozzávaló, szerszám, ügyesség, erô, idô. Az Isten csak akarta, hogy legyen. Hozzávaló, szerszám, idô, erô nem kellett hozzá. És minden lett. Az Isten tud teremteni. Mindent megtehet, amit csak akar. Az Isten mindenható.
 Nem egyszerre teremtette Isten a világot, hanem azt akarta, hogy lassan fejlôdjön ki. Elôbb az élettelen dolgok alakultak ki: az égitestek, közöttük a föld. Amikor a föld alkalmas volt rá, élôlények jelentek meg a földön: növények, állatok.

Az Isten azért teremtett, hogy legyen amit és akit szeressen. Ô az egész világ Ura, de elsôsorban maga a Szeretet. Azért teremtette ezt a szép világot, hogy rábízhassa az emberekre. Ezzel is meg akarta mutatni, hogy mennyire szeret minket embereket.

26.) Mit tehet meg az Isten?
Isten mindent megtehet. Isten mindenható.

27.) Hogyan teremtett az Isten?
Csak akarta hogy legyen és minden lett, de nem egyszerre. Azt akarta, hogy lassan fejlôdjön a világ.

28.) Miért teremtett az Isten?
Isten azért teremtett, hogy legyen amit és akit szeressen; hogy nekünk adhassa, ránk bízhassa a világot.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr882386917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása