HTML

MOCSAI GÖRÖGKATOLIKUS HITTANÓRÁK!

A görögkatolikus hittan elemei: hitoktatási vázlatok és óramenetek.

Friss topikok

  • katolnai: Ha tényleg jártas vagy a teológiában, akkor illene tudnod: Jézusnak nem lehet gyerekkora; Márk, J... (2011.09.19. 16:42) 18. Jézus gyermekkora

Linkblog

2010.10.15. 12:58 nyuszi1948

4./ Isten háza a templom

Minden családnak van otthona. Szeretünk otthon lenni. Szívesen megyünk haza. Otthon együtt vagyunk szüleinkkel, testvéreinkkel.
 Mi nemcsak szüleinknek, hanem a jó Istennek is gyermekei vagyunk. Így egymásnak testvérei vagyunk.
 Közös otthonunk, ahol testvéreinkkel, Isten többi gyermekével találkozunk, a templom; az Isten háza. Szívesen megyünk a templomba. Oda is haza megyünk. A templom eszünkbe juttatja Isten országát. A mennyország képe köztünk a földön.
 Imádkozni megyünk a templomba. Otthon is imádkozhatunk, de a templomban együtt imádkozunk testvéreinkkel. Együtt imádkozik az egész család, sôt Jézus Krisztus is velünk imádkozik. Megígérte, hogy így lesz, mert ezt mondta: Ahol ketten vagy többen együtt imádkoznak, ott lesz közöttük.

Közös imádságunkat a pap bácsi vezeti, Ô imádság közben tanít is. Ezzel Jézus Krisztust helyettesíti. Templomi közös imánkat liturgiának, istenszolgálatnak nevezzük.
 A templom olyan a mi életünkben, mint a forrás. Itt lettünk Isten gyermekei, hiszen itt keresztelt és bérmált meg minket a pap bácsi. Itt kapjuk a kegyelmet, amivel az isteni életbe kapcsolódunk. A kegyelem az Isten segítsége munkánkhoz, a tanulásunkhoz és fôleg ahhoz, hogy mindig jók tudjunk lenni. Olyan segítség ez, amelyet, ha akarnánk sem tudnánk viszonozni.

Az Isten házában odaillôen viselkedj!

13.) Mi a templom?
A templom közös otthonunk, az Isten háza.

14.) Miért megyünk templomba?
Azért megyünk a templomba, hogy találkozzunk és közösen imádkozzunk Isten többi gyermekével.

15.) Hogyan nevezzük templomi közös imánkat?
Templomi közös imánkat liturgiának nevezzük.

16.) Mit kaptunk a templomból?
Itt kapcsolódunk be az isteni életbe, és kapjuk Isten segítségét. Kegyelmet kapunk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://papocska.blog.hu/api/trackback/id/tr702373776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása